ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SITEMAP ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΝΕΑ EN | GR
 • pic1
 • pic2
 • pic3
 • pic4
 • pic5
 • pic6
 • pic7
 • pic8
 • pic9
 • pic10
 • pic11
 • pic12

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Ιδρύθηκε το 1973 από τον  Δημήτριο Χρ. Κοπελούζο με αντικείμενο την κατασκευή λεωφορείων σε δύο βιομηχανικές μονάδες που βρίσκονταν στην περιοχή της Θήβας, 80χ.λ.μ. από την Αθήνα. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’70, ο ΟΜΙΛΟΣ είχε προμηθεύσει την ελληνική αγορά με το 30% των αστικών λεωφορείων της Αθήνας και το 25% των τουριστικών και υπεραστικών λεωφορείων της χώρας.

Το 1975, ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ ανέπτυξε συνεργασία με διεθνείς εταιρείες παραγωγής φορτηγών οχημάτων και την ίδια περίοδο ανέπτυξε και την μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων πώλησης επιβατηγών αυτοκινήτων στην  Ελλάδα.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ο ΟΜΙΛΟΣ επένδυσε και ανέπτυξε δίκτυο πωλήσεων χωματουργικών μηχανημάτων.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας αυτής, οι δραστηριότητες του ΟΜΙΛΟΥ επεκτάθηκαν στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης σιδηροδρομικών δικτύων, αναλαμβάνοντας το πρώτο σχετικό έργο στην Ελλάδα, τις τηλεπικοινωνίες της γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν υλοποιήσει πολλά αντίστοιχα έργα, μεγάλης κλίμακας.

Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, ο ΟΜΙΛΟΣ είχε δραστηριοποιηθεί στo project management και στην κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, γεγονός το οποίο έθεσε τα θεμέλια για την ανάπτυξη του ΟΜΙΛΟΥ στον ενεργειακό τομέα. Ως αποτέλεσμα, κατασκευάστηκε ένας σημαντικός αριθμός μονάδων ηλεκτρο-παραγωγής για την ΔΕΗ, όπως Ντίζελ  – Υδροηλεκτρικοί – Συνδιασμένου Κύκλου (Combined Cycle)   - Λιγνιτικοί, κατά τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Το 1991, δημιουργήθηκε η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS Α.Ε. κοινή εταιρεία σήμερα μεταξύ της GAZPROMEXPORT, 100% θυγατρικής εταιρείας του ενεργειακού κολοσσού OAO GAZPROM και του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ. Ο βασικός σκοπός της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS A.E. είναι η εισαγωγή και πώληση του ρωσικού φυσικού αερίου.

Σήμερα, βασικούς πυλώνες δραστηριότητας του ΟΜΙΛΟΥ στον τομέα της ενέργειας αποτελούν η προώθηση του φυσικού αερίου, η ιδιωτική παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και  οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Κυρίαρχη θέση κατέχουν επίσης, το project management ενεργειακών έργων μεγάλης κλίμακας (αγωγοί μεταφοράς καυσίμων και μονάδες παραγωγής ρεύματος) καθώς και η προμήθεια ενεργειακού εξοπλισμού (Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, Συμπαραγωγή). Ο ΟΜΙΛΟΣ επίσης είναι ιδιοκτήτης δύο υπερσύγχρονων βιομηχανικών μονάδων για την παραγωγή φετών πολυκρυσταλλικού πυριτίου, φωτοβολταϊκών κυττάρων και φωτοβολταϊκών πλαισίων.

Ακόμα έναν επιχειρηματικό άξονα του ΟΜΙΛΟΥ αποτελούν οι Συμβάσεις Παραχώρησης, όπως αυτή του Εκθεσιακού Κέντρου Athens Metropolitan Expo στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Στον τομέα του Real Estate ο ΟΜΙΛΟΣ κινείται δυναμικά κατέχοντας σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στην Ελλάδα.

Ο ΟΜΙΛΟΣ παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε σημαντικά έργα υποδομής όπως σιδηροδρομικά έργα και έργα οδικών μεταφορών.

Εκτός των ανωτέρω, ο ΟΜΙΛΟΣ έχει προβεί σε στρατηγικές επενδύσεις μεταξύ των  οποίων περιλαμβάνονται τα Έργα Υποδομής με σημαντικότερο τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τον Αερολιμένα του PULKOVO στην Αγ.Πετρούπολη της Ρωσίας και την ανάπτυξη και τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μας.

Ανεξάρτητες εταιρείες του ΟΜΙΛΟΥ δραστηριοποιούνται στην Διαχείριση Τεχνικών Έργων (Project Management), την Συντήρηση και Λειτουργία Εγκαταστάσεων (Facility Management) και την Υπαίθρια Διαφήμιση.

 
 
Λεωφ.Κηφισίας 209, 151 24 Μαρούσι, Αθήνα – Ελλάδα T.: +302106141106-115 Φ.: +302106140371 www.copelouzos.gr