ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SITEMAP ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΝΕΑ EN | GR
  • pic1
  • pic2
  • pic3
  • pic4
  • pic5
  • pic6
  • pic7
  • pic8
  • pic9
  • pic10

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Ο OΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ ιδρύθηκε το 1973 από τον Δημήτριο Χρ. Κοπελούζο με αντικείμενο την κατασκευή λεωφορείων σε δύο βιομηχανικές μονάδες που βρίσκονταν στην περιοχή της Θήβας, 80χλμ. από την Αθήνα. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’70, ο ΟΜΙΛΟΣ είχε προμηθεύσει την ελληνική αγορά με το 30% των αστικών λεωφορείων της Αθήνας και το 25% των τουριστικών και υπεραστικών λεωφορείων της χώρας.
 
Το 1975, ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ σύναψε συνεργασία με διεθνείς εταιρείες παραγωγής φορτηγών οχημάτων ενώ την ίδια περίοδο ανέπτυξε και τη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων πώλησης επιβατηγών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.
 
Παράλληλα, ο ΟΜΙΛΟΣ επένδυσε και ανέπτυξε δίκτυο πωλήσεων χωματουργικών μηχανημάτων. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας αυτής, οι δραστηριότητες του ΟΜΙΛΟΥ επεκτάθηκαν στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης σιδηροδρομικών δικτύων, αναλαμβάνοντας το πρώτο σχετικό έργο στην Ελλάδα, τις τηλεπικοινωνίες της γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί πολλά αντίστοιχα έργα, ευρείας κλίμακας.
 
Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, ο ΟΜΙΛΟΣ είχε δραστηριοποιηθεί στo project management και στην κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, γεγονός το οποίο έθεσε τα θεμέλια για την ανάπτυξη του ΟΜΙΛΟΥ στον ενεργειακό τομέα. Ως αποτέλεσμα, ο ΟΜΙΛΟΣ κατά τα επόμενα τριάντα χρόνια κατασκεύασε ένα σημαντικό αριθμό μονάδων ηλεκτρο-παραγωγής για τη ΔΕΗ, όπως σταθμούς Ντίζελ σχεδόν σε όλα τα ελληνικά νησιά – Υδροηλεκτρικούς – Συνδυασμένου Κύκλου (Combined Cycle) – Λιγνιτικούς.
 
Το 1991, δημιουργήθηκε η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS Α.Ε. κοινή εταιρεία μεταξύ της GAZPROMEXPORT, 100% θυγατρικής εταιρείας του ενεργειακού κολοσσού OAO GAZPROM και του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ. Ο βασικός σκοπός της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS A.E. είναι η εισαγωγή και πώληση του φυσικού αερίου και η κατασκευή έργων υποδομής για τη μεταφορά του φυσικού αερίου. Η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS Α.Ε. έχει κατασκευάσει το μεγαλύτερο τμήμα των υποδομών Υψηλής Πίεσης για τη μεταφορά του φυσικού αερίου και τη μονάδα παραγωγής ρεύματος με καύσιμο Λιγνίτη για τη ΔΕΗ στην Μελίτη της Φλώρινας.
 
Σήμερα, βασικούς πυλώνες δραστηριότητας του ΟΜΙΛΟΥ στον τομέα της ενέργειας αποτελούν η πώληση φυσικού αερίου, η ιδιωτική παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 
Κυρίαρχη θέση κατέχουν επίσης, το project management ενεργειακών έργων μεγάλης κλίμακας (αγωγοί μεταφοράς καυσίμων και μονάδες παραγωγής ρεύματος) καθώς και η προμήθεια ενεργειακού εξοπλισμού (Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, Συμπαραγωγή).
 
Ο ΟΜΙΛΟΣ επίσης είναι ιδιοκτήτης δύο υπερσύγχρονων βιομηχανικών μονάδων για την παραγωγή φετών πολυκρυσταλλικού πυριτίου, φωτοβολταϊκών κυττάρων και φωτοβολταϊκών πλαισίων.
 
Ακόμα έναν επιχειρηματικό άξονα του ΟΜΙΛΟΥ αποτελούν οι Συμβάσεις Παραχώρησης, όπως αυτή του Εκθεσιακού Κέντρου Athens Metropolitan Expo στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Στον τομέα του Real Estate ο ΟΜΙΛΟΣ κινείται δυναμικά κατέχοντας σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στην Ελλάδα.
 
Ο ΟΜΙΛΟΣ παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε σημαντικά έργα υποδομής όπως σιδηροδρομικά έργα και έργα οδικών μεταφορών.
 
Εκτός των ανωτέρω, ο ΟΜΙΛΟΣ έχει προβεί σε στρατηγικές επενδύσεις βασικών Έργων Υποδομής με σημαντικότερες τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τον Αερολιμένα του PULKOVO στην Αγ.Πετρούπολη της Ρωσίας και τη διαχείριση των 14 μεγάλων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μας.
 
Τέλος, ο OΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ, μέσω θυγατρικών εταιριών, δραστηριοποιείται στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων (Project Management), στη Συντήρηση και Λειτουργία Εγκαταστάσεων (Facility Management) και στην Υπαίθρια Διαφήμιση.
 
 
 
Λεωφ.Κηφισίας 209, 151 24 Μαρούσι, Αθήνα – Ελλάδα T.: +302106141106-115 Φ.: +302106140371 www.copelouzos.gr