ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SITEMAP ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΝΕΑ EN | GR

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ συμμετέχει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» και αποτελεί τη μοναδική ελληνική ιδιωτική συμμετοχή στο Μετοχικό Κεφάλαιο του ΔΑΑ.

Ο ΔΑΑ είναι ένας από τους πιο σύγχρονους αερολιμένες της Ευρώπης (“Ευρωπαϊκός Αερολιμένας 2004”), κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων αερολιμένων του κόσμου (2ος καλύτερος αερολιμένας παγκοσμίως στα βραβεία AETRA) και έχει λάβει διακρίσεις για την ασφάλεια, την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επιβάτες και τους επισκέπτες και την άψογη οργάνωση των λειτουργιών και των υπηρεσιών του.

Οι μέτοχοι του ΔΑΑ είναι το Ελληνικό Δημόσιο με 55%, το Καναδικό επενδυτικό Fund, PSP Investments με 40% και ο Όμιλος Κοπελούζου με 5%.

Ο ΔΑΑ έχει βραβευθεί αρκετές φορές για τα επιτεύγματά του στην Επιχειρηματική και Επιχειρησιακή Αριστεία, την Ικανοποίηση Επιβατών και τις Εταιρικές Υπηρεσίες, την Εμπορευματική Ανάπτυξη, τις Υπηρεσίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών καθώς επίσης και για τον σεβασμό του στο Περιβάλλον (βραβείο “Greenlight”) και τον Πολιτισμό.

Στα βραβεία του διεθνώς αναγνωρισμένου  webportal“AirTransportNews” το Αεροδρόμιο της Αθήνας βραβεύτηκε ως «Αεροδρόμιο της Χρονιάς» (κατηγορία 10-30 εκατ. επιβάτες) για το 2015.  Επιπλέον, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει τιμηθεί από το ACI-Europe με το βραβείο «Eco-Innovation Award», που συνιστά εξαιρετική διάκριση του αεροδρομίου σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Corporate Affairs Excellence Awards, πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Εταιρεία & Συμμέτοχοι για τη δράση «i-¬mind». Το εταιρικό πρόγραμμα i-mind, ζητά την προσωπική ματιά και τις παρατηρήσεις των εργαζόμενων της εταιρείας αεροδρομίου ως "δυνητικών επιβατών", σχετικά με τη βελτίωση των υπηρεσιών του αεροδρομίου και της γενικότερης αεροδρομιακής εμπειρίας.

 Το 2015 ο  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε παρουσίασε κέρδη προ φόρων  ύψους 179,8 εκατ. € σε σύγκριση με 126,7 εκατ. € το προηγούμενο έτος.

Συνολικά, για το έτος 2015, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 18,1 εκατομμύρια επιβάτες που αποτελεί ρεκόρ για το αεροδρόμιο από την έναρξη λειτουργίας του και αντιστοιχεί σε αύξηση 19% ή 2,9 εκατ. επιβάτες επιπλέον σε σχέση με το 2014. 

 

 

 

 

 
 
Λεωφ.Κηφισίας 209, 151 24 Μαρούσι, Αθήνα – Ελλάδα T.: +302106141106-115 Φ.: +302106140371 www.copelouzos.gr