Νέα & Ανακοινώσεις
2010
Nov24
Εγκαίνια θεμελίωσης του νέου επιβατικού σταθμού του Αεροδρομίου Pulkovo της Αγίας Πετρούπολης

Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Vladimir Putin, η Κυβερνήτης της Αγ. Πετρούπολης κα. Valentina Matvienko, ο Πρόεδρος του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ κ. Δημήτριος Κοπελούζος, ο Πρόεδρος της Τράπεζας VTB, Mr. Andrey Kostin και ο Πρόεδρος της Fraport AG Dr. Stefan Schulte, πραγματοποίησαν σήμερα στη Αγ. Πετρούπολη τα εγκαίνια θεμελίωσης του νέου επιβατικού σταθμού του Αεροδρομίου Pulkovo της πόλης, την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει από τον Απρίλιο του 2010 και για 30 χρόνια η Κοινοπραξία «Northern Capital Gateway».

Στην «Northern Capital Gateway» συμμετέχει η Horizon Air Investments του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ, η Γερμανική εταιρεία Fraport, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί μεταξύ άλλων το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, και η Ρωσική VTB Capital, μέλος του Ομίλου VTB που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ρωσία μετά τα 3 αεροδρόμια της Μόσχας και είναι το μόνο αεροδρόμιο στην ευρύτερη περιοχή. Η επιβατική κίνηση για το 2010 αναμένεται να ανέλθει σε 9 εκ. επιβάτες, αυξημένη κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 εκ. επιβάτες μέχρι το 2039.

Το Έργο, εκτιμώμενης επένδυσης 1,2 δις ευρώ περίπου, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου επιβατικού σταθμού, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και την κατασκευή νέων κτιρίων για εμπορική χρήση, με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός σύγχρονου και υψηλού επιπέδου αεροδρομίου, ικανό να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της ταχύτατα αναπτυσσόμενης πόλης της Αγ. Πετρούπολης.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με την μορφή Project Finance από κοινοπραξία 14 μεγάλων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και τραπεζών, με επικεφαλής την EBRD και την IFC.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η επένδυση στη Ρωσία αποτελεί ακόμη ένα βήμα στη σειρά επενδύσεων του Ομίλου σε έργα ανάπτυξης αεροδρομίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Στο στιγμιότυπο από την τελετή των εγκαινίων θεμελίωσης του νέου επιβατικού σταθμού του αεροδρομίου Pulkovo της Αγ. Πετρούπολης, διακρίνονται από αριστερά: ο Πρόεδρος της Fraport A.G. Dr. Stefan Schulte, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Northern Capital Gateway κ. Sergey Emdin, η Κυβερνήτης της Αγ. Πετρούπολης κα. Valentina Matviyenko, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Vladimir Putin, ο Πρόεδρoς της ρωσικής VTB BANK κ. Andrey Kostin και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ κ. Δημήτριος Κοπελούζος.

Επιστροφή σε ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ