Νέα & Ανακοινώσεις
2009
Jun25
Συμμετοχή του Ομίλου Κοπελούζου στην Aνάπτυξη και Διαχείριση του Αεροδρομίου Pulkovo της Αγίας Πετρούπολης

O ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ, μέσω της εταιρίας του «Horizon Air Investments A.E.» διεύρυνε ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές του στον τομέα ανάπτυξης και διαχείρισης αεροδρομίων, αυτή τη φορά με την συμμετοχή του σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπτυξης αεροδρομίου της Ρωσίας. Η εταιρία «Northern Capital Gateway» ανακηρύχθηκε σήμερα ανάδοχος του διεθνούς διαγωνισμού που προκηρύχθηκε το 2008 από την Κυβέρνηση της πόλης της Αγίας Πετρούπολης για την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου Pulkovo, βάσει Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που θα υπογράψει η εταιρία με την Κυβέρνηση, η οποία θα έχει διάρκεια 30 έτη.

Στην εταιρία «Northern Capital Gateway» συμμετέχει η Horizon Air Investments A.E. μέλος του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ μαζί με την γερμανική εταιρία Fraport AG, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί μεταξύ άλλων το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, και την ρωσική VTB Capital, μέλος του Ομίλου VTB, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας.

Μετά από πολύμηνη διαγωνιστική διαδικασία, κατά την οποία οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν, η κοινή εταιρία «Northern Capital Gateway» ανακηρύχθηκε ανάδοχος μεταξύ των αρχικώς εννέα συμμετεχόντων σχημάτων.

Το έργο, προϋπολογισμού 1,5 δις Ευρώ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα έργα υποδομής στη Ρωσία αλλά και στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Σκοπός των τριών μετόχων, για τους οποίους το συγκεκριμένο έργο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, είναι να ανακατασκευάσουν και να λειτουργήσουν ένα σύγχρονο αεροδρόμιο που θα καλύπτει τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε επιβάτες και αεροπορικές εταιρίες, θα προωθήσει καινούριους προορισμούς και θα αναπτύξει την εμπορική προοπτική του με απώτερο σκοπό να εξελιχθεί σε σημαντικό διεθνή αεροπορικό κόμβο.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η εν λόγω επένδυση αποτελεί ακόμη ένα βήμα στη σειρά επενδύσεων του ΟΜΙΛΟΥ σε έργα ανάπτυξης αεροδρομίων στην Ευρώπη.

Επιστροφή σε ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ