Νέα & Ανακοινώσεις
2009
Oct30
Υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα με την Κυβέρνηση της Αγ. Πετρούπολης για την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του Αεροδρομίου Pulkovo της πόλης

Ο πρόεδρος του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ, κ. Δ. Κοπελούζος, συνυπέγραψε σήμερα στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας εκ μέρους της εταιρείας “Northern Capital Gateway” την Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, διάρκειας 30 ετών με την Κυβέρνηση της Αγ. Πετρούπολης για την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του Αεροδρομίου Pulkovo της πόλης.

Στην εταιρεία “Northern Capital Gateway”, η οποία είχε ανακηρυχθεί τον Ιούνιο του 2009 ανάδοχος του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί από την κυβέρνηση της Αγ. Πετρούπολης, συμμετέχει η Horizon Air Investments του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ μαζί με την γερμανική εταιρεία Fraport, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί μεταξύ άλλων το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, και την ρωσική VTB Capital, μέλος του Ομίλου VTB που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας.

Το Έργο, εκτιμώμενης επένδυσης 1,4 δις ευρώ περίπου, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου τέρμιναλ επιβατών, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και την κατασκευή νέων κτιρίων για εμπορική χρήση, με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός «σύγχρονου και υψηλού επιπέδου αεροδρομίου ανάλογου της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αγ. Πετρούπολης» όπως τόνισε ο κ. Δ. Κοπελούζος στην ομιλία του κατά την τελετή υπογραφής της Σύμβασης.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η εν λόγω επένδυση αποτελεί ακόμη ένα βήμα στη σειρά επενδύσεων του Ομίλου σε έργα ανάπτυξης αεροδρομίων στην Ευρώπη.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο μετά την υπογραφή της Σύμβασης. Από αριστερά, ο Πρόεδρος της VTB κ. Andrey Kostin, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport AG Dr. Stefan Schulte, η Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης κα Valentina Matvienko, o Γενικός Διευθυντής της εταιρείας του Αερoδρομίου του Pulkovo κ. Andrey Murov και ο Πρόεδρος του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ κ. Δημήτριος Χ. Κοπελούζος.

Επιστροφή σε ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ