Νέα & Ανακοινώσεις
2006
Apr10
Η ENEL αυξάνει σε 75% τη συμμετοχή της στην Eλληνική Eταιρεία Ενέργειας ENELCO A.E. του Προμηθέα Gas

Η ENELCO A.E. κατέχει δύο άδειες για την ανάπτυξη σταθμών παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο στη Βοιωτία και στον Έβρο και θα συμμετάσχει σε όλους τους διαγωνισμούς για την ανάπτυξη ανεξάρτητων σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα.

Η ιταλική εταιρεία ενέργειας ENEL συμφώνησε, στα πλαίσια της στρατηγικής της για ανάπτυξη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, να αυξήσει τη συμμετοχή της στην ελληνική εταιρεία ενέργειας ENELCO A.E.

Μετά από συμφωνία που υπεγράφη στην Αθήνα, η ENEL θα αυξήσει τη συμμετοχή της στην ENELCO Α.Ε. από 50% σε 75%. Το υπόλοιπο 25% της ENELCO Α.Ε. το κατέχει η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS A.E., μια μικτή εταιρεία του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ και της Ρωσικής GAZPROM.

Η ENELCO Α.Ε. έχει στην κατοχή της δύο άδειες για την ανάπτυξη σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο στη Βοιωτία και στον Έβρο.

Η ENELCO Α.Ε. θα συμμετάσχει σε όλους τους διαγωνισμούς για την ανάπτυξη ανεξάρτητων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με πρώτο τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε πρόσφατα από τις Ελληνικές Αρχές για την ανάπτυξη μιας νέας μονάδας ισχύος 400 MW.

Η ENEL σε συνεργασία με την ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS A.E. φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό παίκτη στην απελευθερωμένη αγορά ενέργειας στην Ελλάδα και θα έχει επίσης την δυνατότητα εξαγωγής ενέργειας στην Ιταλία μέσω της υπάρχουσας υποθαλάσσιας γραμμής μεταξύ των δύο χωρών.

Επιστροφή σε ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ