Αεροδρόμιο Pulkovo – Αγία Πετρούπολη
Το Αεροδρόμιο Pulkovo Αγίας Πετρούπολης, είναι το 4ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ρωσία βάσει της επιβατικής κίνησης.
  • 19.5 ΕΚΑΤ.
    ΕΠΙΒΑΤΕΣ / 2018
  • € 1.17 ΔΙΣ
    ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ Α' ΦΑΣΗΣ
  • 30 ΕΤΗ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ

Ο Όμιλος Κοπελούζου μέσω της εταιρείας Horizon Air Investments συμμετείχε μέχρι πρόσφατα στην εταιρεία Northern Capital Gateway η οποία έχει αναλάβει την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του Αεροδρόμιου Pulkovo για 30 χρόνια.

Η Horizon Air Investments μαζί με τη Γερμανική εταιρεία Fraport AG, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί μεταξύ άλλων το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και άλλα 12 αεροδρόμια, και την Ρωσική VTB Capital, μέλος του Ομίλου VTB που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας δημιούργησαν μια πολύ ισχυρή κοινοπραξία η οποία τον Ιούνιο του 2009 ανακηρύχτηκε ανάδοχος του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί από την κυβέρνηση της Αγ. Πετρούπολης.

Το σχέδιο για την αναβάθμιση του αεροδρομίου προέβλεπε τη δημιουργία ενός καινούργιου terminal και υποδομών ικανών να εξυπηρετήσουν σε πρώτη φάση 17 εκατ. επιβάτες ετησίως και να προσφέρουν υπηρεσίες επιπέδου ΙΑΤΑ level C.

Η κατασκευή του νέου Terminal ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 1.17 δις. ευρώ. Η χρηματοδότηση αυτού έγινε με project finance από κοινοπραξία 14 μεγάλων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και τραπεζών, με επικεφαλής την EBRD και την IFC.

Η πόλη της Αγίας Πετρούπολης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στην Βορειοανατολική Ευρώπη με πληθυσμό 4.6 εκατ. κατοίκους.

Η Αγία Πετρούπολη είναι ο πιο σημαντικός τουριστικός προορισμός της Ρωσία, το οικονομικό βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο της Βορειοδυτικής Ρωσίας, συνορεύει με 3 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει το μεγαλύτερο λιμάνι της Βαλτικής και αποτελεί τον σημαντικότερο μεταφορικό κόμβο της ευρύτερης περιοχής.